En guide til at lave et plankeværk selv

16 februar 2021
Silje Hansen

Et plankeværk er blevet utrolig populært i stedet for en hæk, da det omkranser ens grund, og samtidig giver privatliv, når du benytter dig af haven. Et plankeværk kan du bygge i mange forskellige størrelser og varianter alt efter hvilket behov du har. Fordelen ved at vælge et plankeværk er også, at det er lettere at vedligeholde end en hæk. 

Går du derfor og overvejer at etablere et plankeværk, kan du enten vælge at gøre det selv eller hyre en professionel fagmand til opgaven. Det er klart, at det er billigere for dig, hvis du selv kan lave det. Det kræver ikke de store færdigheder, men bare at du er nogenlunde til at bruge hænderne. 

Hvordan kommer du godt fra start, når du skal lave et plankeværk?

Hvis du kaster dig over at lave et plankeværk selv, anbefaler vi, at du starter med at måle op som det første. Dermed ved du, hvor mange træbrædder du skal bruge for at dække hele arealet. Her kan du overveje om der skal være mellemrum mellem træbrædderne eller om de skal være helt tætte. Når du er ved at måle op, kan du samtidig overveje hvor højt plankeværket skal være for at dække af for din have. 

Når du har målene på plads, kan du tage i byggemarkedet for at købe træbrædder og søm. Her kan du tage stilling om hvilke træsort du ønsker at de plankeværk skal være i. Det er som sådan ligegyldigt, hvis du vælger at male på plankeværket. Her er det bare vigtigt, at du vælger en maling som er beregnet til træ og udendørs brug. Dermed kan det holde til det vejr og klima, som vi har i Danmark hele året rundt. 

Find en komplet guide til at lave et plankeværk

Er du i tvivl om, hvordan du kommer i godt mål med at lave et plankeværk, kan du her læse en komplet guide.

Flere Nyheder