Glas gravering kræver virkelig teknik og snilde

23 september 2021
Anders Lundtang Hansen

Sådan noget med at lave gravering glas er ikke bare noget, som man lige giver sig i kast med.

Vi taler jo om decideret indgravering på noget glas, som kommer til at kunne ses længe, og ikke bare hvor man sætter nogle klistermærker på noget glas eller skriver på det med en tusch, som der kan gå ud igen.

Dette gælder både ved drikkeglas, men også med glasruder og spejle, som man vil gravere enten tekst eller figurer på.

For det første kræver det noget specielt værktøj, og dernæst skal man være virkelig ferm på fingrene, for det er ikke noget, som man bare lige kan gøre om, hvis man laver en fejl; så er man nødt til at rette til.

Her kan man lidt sammenligne det med, når man laver en tatovering: Man skal helst gøre det rigtigt første gang, da det er virkelig svært at fjerne.

Ikke alle kan lige finde ud af glasgravering

Du har måske set de mennesker, som der stadig skriver navne på døre eller ruder såsom til kontorer, hvor man vil have malet ens navn på: Det kræver virkelig ro og indre styrke til at kunne gøre det korrekt.

Det er også lidt ligesom, når man svejser et skilt eller skriver noget med laser; man skal virkelig kunne finde ud af at gøre det grundigt.

Nogle gange skal man måske endda under et mikroskop for at se, hvad det er, at man laver, og der skal mange detaljer til på en tegning i form af en indgravering, eller man skal skrive skråskrift, når man laver den bestemte indgravering.

Passer man ikke på, så ender man med, at glasset går i stykker, og så er der ikke noget at gøre, og det er virkelig uheldigt, hvis det nu var noget specielt glas, man havde mellem hænderne, som der ikke fandtes en tilsvarende udgave af derude.

Flere Nyheder