Hvad sker der for malingen på døren?

27 juni 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi skal her ikke snakke om, hvad man kan male på en dør, om det er en hel farve eller et motiv, så længe man bare husker at bruge den slags maling, som det er ment, at der skal bruges på denne dør alt efter, hvilken type det er.

Men de fleste ved så nok også godt, at malingen på en dør ikke kommer til at holde for evigt, også selvom man har malet den flere gange over.

Specielt ser man ved udendørsdøre, at farven ikke bare falmer, men den begynder at skalle af, for malingen bliver udsat for mange temperaturændringer samt vejrets foranderlighed gennem hele året, og det sætter sine spor.

Men man skal ikke være bange for, at det kan være et tegn på, at man skal hen at udskifte hele ens dør, om den er indenfor eller udenfor, for det kan bare betyde, at man skal hen at male den om.

dør

Gør døren flot igen med en ny omgang maling

Det ser nemlig ikke flot ud, at den tørre maling skaller af i stykker, og hvis det sker indenfor, så skal man nok tit hen at støvsuge det væk.

Børn kan finde på at pille den slags af, fordi de synes, det er sjovt, men det afslører bare den virkelig grimme side af døren bagved.

Men det er da også klart, at der er nogle, der kan lide det rustikke udseende ved døren, når malingen ser “brugt” ud, og den ikke er helt ny.

Men så giver det et bedre resultat, hvis man sliber døren, så den ser medtaget ud, og man gør det ovenpå noget nyt maling, som der har fået lov at tørre.

Det er ikke sjovt med maling, der skaller af, men som sagt behøver det på ingen måde at betyde, at døren er ved at være alt for slidt til at skulle udskiftes.

Flere Nyheder