Hvor holdbare er gode betonelementer?

Altså, hvis du køber dine betonelementer fra en autoriseret forhandler, der har fornem forstand på at kreere disse betonelementer, såsom ved dette firma: http://praefa.dk/

så skal du ikke være bange for, om dine betonelementer forgår lige med det samme.

Danmark er jo kendt for sit omskiftelige vejr, men endnu mere end som så, selvom beton kom efter Danmark, så ved man, at den slags elementer netop er skabt med henblik på at kunne modstå mange forskellige vejrelementer og belastninger.

Faktisk kan det betyde forskellen på liv eller døden, om man udfærdiger disse betonelementer korrekt. Tillad os at uddybe denne påstand.

Lad os sige, du har fået skabt en masse betonelementer til at stable en bro på benene. Faktisk er alle byggeklodserne allerede bestilt og nogle af dem er allerede lavede færdige, så byggefolkene kan hente de vigtigste og senere hente de kommende, som arbejdet skrider frem med at sammensætte denne bro.

Skulle man så, hvis man havde hentet disse betonelementer fra et dårligt firma, risikere, at der ikke var lavet kontrol med styrken og holdbarheden, så er det stadigvæk meget muligt, at man kan sætte dette stykke betonelement op, hvor der ikke var lavet helt så fin kontrol, som tilfældet skam ville være ved de fremhævede.

For man kan sagtens sætte elementet op præcist, hvis det er skåret helt perfekt til, men selvom der ikke er nogle overfladiske problemer eller skader at se på den, så kan en sprække eller revne gemme sig indvendigt, der bare venter på at bryde ud større, som der kommer mere belastning på den.

Så når broen bliver åbnet for traffik, og der har været en officiel åbning, så vil den langsomt stigende belastning fra køretøjerne føre til, at den langsomt krakelere, og så kan det bryde hele broen sammen.

Som bekendt er en kæde vitterligt kun så stærk som sit svageste led, og derfor skal ingen led være svare på nogen måde!