Måltidets betydning

19 september 2021
Steffen Hansen

Det er vigtigt, at du spiser sundt og godt, så du får fyldt dine energidepoter op til hele dagen. Så kan du bedre komme igennem dagen og komme i mål, med det du har sat dig for. Det kan enten være en opgave i skolen, en svær arbejdsopgave på dit arbejde eller husprojekter i dit hjem. I dette indlæg vil vi komme ind på, hvorfor et måltid er vigtigt. 

En god bund

Det er ikke alle, der kan spise tidligt fra morgenstunden. Derfor venter de til frokost. Uanset hvad du er til, så er det godt at starte din dag på arbejdet eller studiet med en god bund. Morgenmad kan skam også indtages kl. 10, det vigtigste er, at du får noget, der kan kickstarte din dag. 

Når du spiser morgenmad, frokost eller aftensmad, er det vigtigt at du får lavet mad i en ernæringsmæssigt sammensætning. Det vil sige, at du både får proteiner, kulhydrater og fedt, der kan mætte dig i længere tid. Lyder de ord farlige for dig? Det er de egentlig ikke. Det kommer an på mængden, og hvordan du sammensætter det. For at opnå en optimal mæthedsfornemmelse skal disse tre dele indgå i din kost. Det kan ske, at du har glemt din madpakke eller bare ikke har fået handlet ind til aftensmaden. Så kan du hurtig finde din måltid med enten en sandwich i København eller noget andet lækkert og sundt takeaway. 

Gør det hyggeligt

Mad er godt for dig, men det er socialt samvær også. Socialt samvær er med til at sætte rammen for det gode måltid. At tage indtage lækkert mad i godt selskab kan have stor betydning for dit humør og dine forhold til enten familiemedlemmer eller kollegaer. Har du haft en travl formiddag før din frokostpause, kan socialt samvær været med til at booste dit energiniveau til resten af dagen. Det er også rart at sidde rundt og spisebordet med familien og fortælle om jeres dag. 

Flere Nyheder