Vælg en tillidsvækkende psykoterapeut

23 november 2018
Anders Lundtang Hansen
Vælg en tillidsvækkende psykoterapeut

Hvordan vælger man egentlig den rette psykoterapeut?

Der kan være mange tidspunkter og situationer, hvorpå man har behov for at søge efter en egnet psykoterapeut til sig selv.

Det kan være alt fra, at man leder efter en regional person, såsom en psykoterapeut på Fyn, til at man er blevet beordret i behandling i forbindelse med afsoning af en dom med vedlagt krav om psykoterapeutisk behandling.

Måske mener ens læge, at man bedst kan komme i bedring, hvis man bestiller en tid hos en psykoterapeut og får udredt ens kvababbelser i psyken.

Endvidere kan en omgang psykoterapi være et del-element i ens behandlingsform, hvor man kombinerer medicin med lægebesøg og psykoterapi.

Således kan der være mange anledninger og behov for at tage fat i en psykoterapeut, men hvordan finder man så lige rette vedkommende?

Det vil vi komme med nogle fifs til her, men som hovedregel skal du egentlig vigtigst af alt notere dig, om der er god kemi mellem dig og psykoterapeuten.

Der er jo ikke tale om for eksempel et rengøringspersonale til hjemmet eller firmaet, men noget meget vigtigt og essentielt for dit ve og vel, så det er ingen skam at skifte ens psykoterapeut ud, hvis man ikke mærker en god forbindelse derimellem – faktisk vil vi ligefrem opfordre til det, da det afhænger af dit helbred i sidste ende.

Som nævnt i starten kan geografien have stor betydning, og det handler ikke nødvendigvis om magelighed, men når man tumler med psykiske problemer, er det ikke altid at man har det store overskud til at flytte sig langt fra udgangspunktet rent fysisk.

Søg derfor efter en psykoterapeut i dit lokalområde.

Dernæst kan det også spille ind for en, hvilket køn vedkommende har. Nogle vil gerne have en af samme køn som en selv, mens andre ønsker et andet køn.

Forhør dig eventuelt, om vedkommende har fået gode anbefalinger, og så kan det være en god idé at notere sig en eventuel venteliste.

En lang venteliste er tegn på at være eftertragtet, men kan du gå og vente længe med at komme i behandling?

Slutteligt gentager vi lige det med, at det aller vigtigste er, at du kan mærke et godt sammenspil mellem psykoterapeuten og dig, så du har en fornemmelse for, at du kommer til bunds med dine problemer.

Flere Nyheder